فاطمه دانشور: سال ۸۶ آمار کارتن خواب های معتاد زیر ۲ هزار نفر بود اما بعد از آن و در سال ۸۹ این آمار افزایش معناداری پیدا کرد

%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%d9%88%d8%b1عضو شورای شهر تهران گفت: سال ۸۶ آمار کارتن خواب های معتاد زیر ۲ هزار نفر بود اما بعد از آن و در سال ۸۹ این آمار افزایش معناداری پیدا کرد.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ «تهران بیست» ششم با این اشاره مجری برنامه به شب های سرد تهران و وضعیت همشهریانی که جای خواب ندارند و همراهان بیمارانی که در بیمارستان ها پناهی ندارند شروع شد.

فاطمه دانشور عضو شورای شهر تهران میهمان ویژه تهران بیست بود که به سئوالات مجری پاسخ داد.

وی عنوان کرد: در طول این مدت تمام تلاشمان را کردیم و حالا هر روز یک وعده غذا از جانب خیریه ها در اختیار کارتن خواب ها قرار می گیرد. زمانی که وارد شورای شهر تهران شدم شنیدم که در منطقه ۱۲ ، آمار دختران بی سواد بسیار بالاست و برای من خیلی این موضوع عجیب بود. بعدتر با آسیب شناسی فهمیدیم که این اتفاق به خاطر ناهنجاری های اجتماعی در آن مناطق رخ داده است. من در آنجا کوچه هایی را دیدم که بخش زیادی از کودکانش حتی شناسنامه ندارند و پدران و مادران معتاد آسیب های جدی به این کودکان می زنند.

وی ادامه داد: سال گذشته برای ۲۴ هزار کارتن خواب اسکان داده شدند و این افراد می توانند شب ها در گرم خانه ها باشند اما آنجا هم برای اصلاح آنها اتفاقی نمی افتد و مشکل آنها به صورت ریشه ای حل نمی شود. سال ۸۶ آمار کارتن خواب های معتاد زیر ۲ هزار نفر بود اما بعد از آن افزایش معناداری پیدا کرد. متاسفانه هرسال ۴-۵ هزار نفر به این مجموعه اضافه شد که این افزایش چندبرابری ناشی از افزایش قیمت ها و تورم بود.

وی گفت: من از شهرداری گلایه مندم چرا که می توانست در این زمینه هزینه کند اما اتلاف منابع کرد اما در میان وزارتخانه ها، وزارت بهداشت و درمان برای این آسیب اجتماعی وقت بیشتری گذاشت و بخشی از بودجه اش را سهم سم زدایی از این نوزادان و کمک به معتادان در نظر گرفت.

دانشور همچنین پس از حضور در تهران بیست در پاسخ به این سوال عوامل برنامه مبنی بر اینکه وزارت‌خانه‌ها چقدر با شورای شهر برای برطرف کردن آسیب‌های اجتماعی همراه هستند گفت: بیشترین حمایت از جانب وزرات بهداشت و درمان صورت گرفت که از نوزادان والدین معتاد حمایت و در سم‌زدایی این نوزادان و رسیدگی به معتادان ما را همراهی کرد. اما متولیان امور متاسفانه خیلی به این مسائل توجه نمی‌کنند و من از وزارت رفاه و تامین اجتماعی انتظار خیلی بیشتری در این حوزه دارم. متاسفانه وقتی کودکی سر راهی پیدا می شود هیچ کسی مسئول نیست و سازمان بهزیستی هم بودجه ای ندارد. من به شیرخوارگاه ها سر زده ام و دیده ام که برای ۶۰ تا شیرخوار فقط ۳ مربی وجود دارد و وقتی چرایی اش را می پرسم می گویند به ما اجازه جذب نیرو نمی دهند! روی آنتن هم گفتم و باز تکرار می‌کنم چرا اجازه جذب نیرو نمی دهید؟ ما همه باید به فکر این آسیب تلخ اجتماعی باشیم.

در پایان گفتنی است تهران بیست به تهیه کنندگی محمدحسین رضوی و اجرای هیراد حاتمی ، محمد دلاوری و حسین کلهر شنبه تا دوشنبه ساعت ۲۰ روی آنتن می رود.

منبع: مهر

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button